Olijfolie extra vierge met kruiden kopen bij uw Spaanse winkel

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Rooster  Lijst 

Stel een Aflopende Directie in

Wij importeren onze Spaanse olijfolie uit de provincie Malaga en Sevilla . Onze olijfolie is één van de belangrijkste topproducten uit ons gamma en we hebben ze zorgvuldig uitgekozen.Ik heb na mijn talrijke bezoeken in Andalusië dan ook verschillende soorten geproefd en getest.

Onze Spaanse olijfolie uit Periana ( Malaga) is geperst uit de zeldzame Verdial olijfsoort. Deze olijven groeien voornamelijk in Andalusië ( Axarquia)  en produceren een zachte extra vierge olijfolie met een zeer lage zuurtegraad tussen 0,17 en 0,70 %. Ze wordt dan ook door talrijke sterrenkoks gebruikt.

Bij het familiedomein van Basilippo in El Viso del Alcor (Sevilla) kopen we een andere top olijfolie ! Wat deze mensen uit hun Arbequina olijven halen, is gewoonweg prachtig ! Bij mijn talrijke bezoeken op hun domein ben ik iedere keer weer verbaasd van de passie en liefde die ze brengen in hun beroep. Ben je ooit in de buurt van Sevilla breng er dan zeker eens een bezoekje, je zal versteld staan! Ze behalen met hun Spaanse olijfolie talrijke prijzen en awards in gans de wereld !

 

Wanneer heb je een echte kwaliteits Spaanse olijfolie ? 

Niet alle extra vierge olijfolie is goed van kwaliteit maar wanneer heb je dan wel goede kwaliteit ? Wil je een goede olijfolie maken dan moet je al beginnen met de juiste kwaliteit van olijven want die hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit. Met zieke of overijpe vruchten kan je nooit een echte extra vierge olijfolie maken. Je maakt echter wel een topproduct met olijven die op tijd geplukt worden en die er mooi en gezond uit zien.

Ben je altijd zeker van een goede kwaliteit als er op het etiket extra vierge op staat ? Neen absoluut niet want er kunnen toevoegingen gedaan worden die alleen maar rusten op massaproductie en winstbejag ! Onze reukorganen en smaakpapillen kunnen ons het beste helpen bij het bepalen of het een olie van topkwaliteit is, juist zoals bij het kiezen van goede wijn. 

Zo is het ook belangrijk om uw extra vierge olijfolie te kopen bij mensen die specialisten zijn in het kiezen van kwaliteitsproducten.  

 

Hoe kan je het best olijfolie proeven ?

- Schenk een beetje in een glas ( liefst een niet te groot)

- Hou het glas in je handpalm vast zodat ze de juiste temperatuur kan bereiken van 27 graden.

- Nu goed ruiken ,ruikt ze ranzig of zurig dan is ze van slechte kwaliteit. Ruikt ze daarentegen naar groen gemaaid gras,vers fruit of tomaten ? Dan kan je spreken van topkwaliteit            

- Neem nu een slokje en laat ze even in uw mondholte gaan zoals bij wijn.

- Bij slechte kwaliteit smaakt ze ranzig en zurig en heb je de behoefte om ze snel uit te spuwen.

- Bij goede kwaliteit smaakt ze fris en fruitig en als ze een beetje naar peper smaakt , zitten we zeker goed met de kwaliteit !

 

Koop dus goede extra vierge olijfolie bij uw Spaanse olijfolie specialist !