Terug

GRATIS BEZORGD BIJ 65€ (BE-NL)

Bestel hier snel en eenvoudig alle ingrediënten voor uw paella (20)

Filters

Bestel hier snel en eenvoudig alle ingrediënten voor uw paella

De perfecte paella thuis maken: zo doe je dat

 
Echte liefhebbers van Spanje hebben het waarschijnlijk vaak genoeg gehad bij reisjes naar Spanje: de paella. Zelf paella maken? Er is er wel enige ervaring nodig. Het is ook zeker niet moeilijk, maar het is belangrijk te beschikken over de juiste ingrediënten en kookgerei. Alleen de perfecte paella kan gemaakt worden door de juiste combinatie hiervan. Vijf elementen zijn van groot belang bij het maken van deze perfecte paella.



De juiste rijst als hoofdingrediënt

 

Omdat paella voor een groot gedeelte bestaat uit rijst, is het belangrijk de juiste paella rijst te kiezen. De rijst moet een medium graan zijn en het liefst afkomstig van Spanje zelf. Deze rijst absorbeert de vocht goed en blijft stevig gedurende het koken van de rijst. Hierdoor trekt de smaak van de paella in de rijst en dit is de tip voor het ervaren van de perfecte paella. De rijst moet wel droog blijven. De beste rijst om te gebruiken voor het bereiden van de paella is de bomba variant en te koop in een spaanse winkel. Andere rijstvarianten schijnen ook te werken, zolang deze van een korte korrel zijn en van medium graan. Ook deze zijn te koop in een Spaanse winkel.



Het materiaal: de paella pan

 

Het is natuurlijk van groot belang dat je gebruik maakt van een paella pan bij de perfecte paella maken. Een echte paella pan is rond, breed, ondiep en heeft geen deksel. De vorm van de pan zorgt ervoor dat de rijst in een dunne laag kan worden gekookt. Een belangrijke tip is dat er zoveel mogelijk rijst de bodem van de pan moet raken, omdat daar de smaken van de paella gecentraliseerd zijn. De echte pannen zijn eenvoudig te bestellen in onze webshop.



De geschikte warmtebron

 

Bij het maken van de paella is het belangrijk de juiste warmtebron te gebruiken. Probeer een warmtebron te vinden die geschikt is voor het gehele oppervlak van de pan. De juiste warmtebron is het gebruiken van twee gasbranders, waar de pan dan tussenin staat, of een grote paella gasbrander, waar de pan dan recht bovenop staat. Blijf de pan echter wel bewegen om zo de hitte te blijven verdelen. Ook kan de perfecte paella eenvoudig worden gemaakt boven een grill of de barbecue. De juiste paella gasbranders kunt u gemakkelijk in onze online webshop bestellen.



Vergeet de sofrito niet

 

De saus, die zo bomvol zit van smaak, is een belangrijk ingrediënt in de paella. Per Spaanse regio variëren echter de ingrediënten. Een populair trio zijn de tomaat, ui en knoflook als basis voor de sofrito. Vaak wordt een peper of verse kruiden toegevoegd. De sofrito wordt gemaakt door de groenten te fruiten op middelhoog vuur, zodat deze zacht worden en hun smaak niet verliezen. Wanneer het mengsel redelijk dik is en de tomaat zijn vocht heeft verloren, is de sofrito klaar.



Koken met een verfijnde vloeistof

 

Voor het afmaken van de smaak van de paella, wordt vaak een zelfgemaakte bouillon gebruikt. Heb je deze niet bij de hand, geen probleem! Maak eenvoudig een bouillon door schelpen en schaaldieren te laten trekken in water: deze geven voldoende smaak af. Voeg wel bij de bouillon saffraan toe, zodat de kleur past bij die van de perfecte paella.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    shopandalucia 9,6 / 10 - 2847 Reviews @ Kiyoh
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »